Οι φωτογραφίες φαίνεται ότι έχουν ληφθεί από έναν ακόμη άγνωστο εργάτη οικοδομών που βοήθησε να απομακρυνθούν τα συντρίμματα των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και της γύρω περιοχής.

Τα CD ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά τα δεδομένα ήταν τελικά ανακτήσιμα.

Οι αρχειοθέτες έχουν ανεβάσει τις φωτογραφίες στο Flickr.

Τα ψηφιακά άλμπουμ περιλαμβάνουν εικόνες του ίδιου του «Σημείου Μηδέν» τόσο στο επίπεδο του εδάφους όσο και από πάνω, του κατασκευαστικού προσωπικού και των κατεστραμμένων εσωτερικών χώρων των μπλοκ που περιβάλλουν τους πύργους.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τέσσερα αεροσκάφη με αεροπειρατές συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, το Πεντάγωνο και ένα πεδίο στην Πενσυλβανία.

«Γενικά, αυτά τα αντικείμενα παραμελούνται στις πωλήσεις. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτά θα είχαν καταλήξει σε ένα σκουπιδοτενεκέ τώρα αν δεν είχαμε πάει», δήλωσε ο Δρ Τζόναθαν Μπέργκες, του οποίου ο συνεργάτης ανακάλυψε τις φωτογραφίες κατά την πώληση.

Ο Δρ Μπέργκες αρχειοθέτησε τις εικόνες και τις έδωσε στην δημοσιότητα.

Είπε δε ότι αυτός και ο συνεργάτης του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν το φωτογράφο ή οποιονδήποτε συγγενή του.

Πολλοί από εκείνους που εργάστηκαν αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη συνέχεια έπασχαν από κάποια ασθένεια, ενώ περίπου 400.000 άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν εκτεθεί σε τοξικές μολυσματικές ουσίες ή υπέστησαν κάποιον τραυματισμό την ίδια ημέρα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νόσων και Πρόληψη (CDC).

Ο δρ Μπέργκες δήλωσε ότι αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες «για να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για την ανθρωπότητα» και πρότεινε οι άνθρωποι που συγκινούνται από αυτές να προσφέρουν μια δωρεά σε κάποιον οργανισμό της επιλογής τους.

Δείτε στο gallery τις φωτογραφίες