Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε τον Μεταξά σε επτά φορές ισόβια, μία φορά για κάθε θύμα του.

Τα θύματα του Νίκου Μεταξά:

 • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών, Έλενα Νατάλια Μπουνέα, κόρη της Λίβια, 8 ετών
 • Μαρί Ρόουζ Τιμπούρκιο, 38 ετών, Σιέρα Τιμπούρκιο, κόρη της Μαρί Ρόουζ, 6 ετών
 • Αριάν Παλάνας Λοζάνο, 28 ετών
 • Ασμίτα Κάχτα Ανού, 30 ετών
 • Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα, 29 ετών

Οι αιτίες θανάτου:

 • Λίβια Μπουνέα: Χτύπημα στο κρανίο, βαριές κακώσεις στην περιοχή του τραχήλου και του λαιμού
 • Έλενα Νατάλια Μπουνέα: Στραγγαλισμός
 • Μαρί Ρόουζ Τιμπούρκιο: Βαριές κακώσεις και χτυπήματα στην σπονδυλική στήλη
 • Αριάν Παλάνας Λοζάνο: Κακώσεις στον αυχένα
 • Ασμίτα Κάχτα Ανού: Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση
 • Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα: Βαριές κακώσεις στην περιοχή του τραχήλου και του λαιμού

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο δικαστήριο. Με σκυμμένο το κεφάλι και τα μάτια του κλειστά άκουσε το κατηγορητήριο και ξεστόμισε μόνο τη λέξη «παραδέχομαι» για κάθε ένα από τα θύματά του.

Κατά την ανάγνωση των γεγονότων από την εισαγγελία ήρθαν στο φως νέες φρικτές αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονική δράση του Νίκου Μεταξά, ο οποίος έβρισκε τα θύματα του από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Δολοφόνησε τα δύο παιδιά, την Έλενα και Σιέρα, γιατί πίστευε ότι τα εξέδιδαν οι μητέρες τους «και κακοποιούνταν σεξουαλικά από ανώμαλους». 

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν και οι ομολογίες του Νίκου Μεταξά για τις δολοφονίες.

Δολοφονίες Λίβια και Έλενα Νατάλια

Ο Νίκος Μεταξάς γνώρισε την Λίβια Μπουνέα στο Badoo.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος «δήθεν προβληματίστηκε από την συμπεριφορά της Λίβια σε σχέση με τη ανήλικη θυγατέρα της». Προς αυτό ανέφερε ότι υποψιάστηκε ότι συγκεκριμένα εκμεταλλευόταν σεξουαλικά την Έλενα Ναταλία, δηλαδή να την εξέδιδε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι υποψίες του επαληθεύθηκαν. Όπως είπε όταν διαπίστωσε το γεγονός αυτό «την έπιασα από το λαιμό, την έβαλα από κάτω μου και έσφιγγα, έσφιγγα μέχρι που πόνεσα τα δάχτυλα μου και έσφιγγα ακόμη παραπάνω. Πέρασαν λεπτά. Δεν ξέρω πόσα. Την είδα επιτέλους νεκρή και μόνο εκείνη την ώρα λειτούργησε ξανά το μυαλό μου».

Όπως ισχυρίστηκε ο Μεταξάς ενώπιον των ανακριτών, η Έλενα «κοιμόταν δίπλα».

«Το παιδάκι που μάνα και πατέρας ήθελαν για τα λεφτά. Λεφτά που τώρα ήταν καθαρό από που πήγαζαν. Πήγα στο δωμάτιο της και το μόνο που σκέφθηκα εκείνη την ώρα ήταν να δώσω λύτρωση», είπε στους ανακριτές.

Ο ίδιος ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν «να πιέσω τα χέρια μουστα πλάγια του λαιμού της» και ότι ήξερε ότι έτσι σταματάει το αίμα να πηγαίνει στον εγκέφαλο και θα «πήγαινε» χωρίς να υποφέρει.

Επίσης ανέφερε πως μισούσε την Λίβια, πως του είχε γίνει εμμονή.

Μετά τις δολοφονίες έβαλε στη θέση του συνοδηγού τη Λίβια και την Έλενα σε μία βαλίτσα. Έπειτα κατευθύνθηκε στο σπίτι του για να πάρει ακόμα μία βαλίτσα.

Οι φόνοι διαπράχτηκαν στο σπίτι της Λίβια και της Έλενα.

Δολοφονίες Μαρί Ρόουζ και Σιέρα

Μαρί Ρόουζ και Νίκος Μεταξάς γνωρίστηκαν στο Badoo.

Όπως είπε ενώπιον των ανακριτών, έτρεφε συμπάθεια προς το πρόσωπό της και είχε μαζί της τρεις σεξουαλικές επαφές.

Είπε επίσης στους ανακριτές ότι είχε σκεφθεί και το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια σοβαρή σχέση με την Μαρί και γι αυτό επιδίωξε όπως ισχυρίστηκε να γνωριστούν και τα παιδιά τους. Στις 4/5/2018 προέβηκε σε διευθετήσεις για να έρθουν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μάρι κατόπιν υπόδειξης του κοίμισε τη Σιέρα στο δωμάτιο της κόρης του. Ακολούθως ο κατηγορούμενος μαζί με την Μάρι βγήκαν πάνω στο πατάρι πάνω από την οικία όπου ήλθαν σε σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορούμενου σε κάποια στιγμή άκουσαν την Σιέρα να κλαίει. Την καθησύχασε ότι κάποτε αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιδιά και μετά από 5 λεπτά σταμάτησε το κλάμα.

Όταν λίγο αργότερα πήγαν να δουν την Σιέρα ο κατηγορούμενος δήθεν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί η Σιέρα κειτόταν ανάσκελα στο κρεβάτι.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να την συνεφέρει και της έκανε μαλάξεις ενώ η Μάρι άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη.

«Η ευφάνταστη αφήγηση του κατηγορούμενου συνεχίζει με αυτόν να αναφέρεται σε υπεράνθρωπες προσπάθειες για επαναφορά» της Σιέρα.

Σύμφωνα με την ίδια στην κατάθεσή του ο Μεταξάς είπε ότι «εκείνη την ώρα είδα ένα νεκρό κοριτσάκι στο κρεβάτι της κόρης μου και δεν μπορώ να περιγράψω πως ένοιωσα». Μέσα σε μια στιγμή, υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ένοιωσε πως καταρρέει όλος ο κόσμος του και πανικοβλήθηκε.

Στη συνέχεια και αφού η Μάρι συνέχιζε να φωνάζει «την πήρα από το λαιμό και της φώναζα να σταματήσει». Όταν ο ίδιος συνήλθε, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, αντιλήφθηκε ότι ήταν πεσμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου της κόρης του. Δεν είχα ξανανιώσει τόσο άδειος και χαμένος. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν τι να κάνω, για να κρύψω τα πτώματα, είπε στους ανακριτές.

Είπε επίσης ότι προσπάθησε να ζήσει με τις τύψεις και ότι «δεν περνά μέρα που να μην το σκεφτώ». Ο κατηγορούμενος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Στη συνέχεια στην στις 25/4/2019 και αφού είχε μεσολαβήσει η ανεύρεση της σορού της Αριάν ο κατηγορούμενος δίνει μια άλλη εκδοχή.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, κατά τις συζητήσεις που είχε με την Μάρι δεν του φαίνονταν κανονικά τα λεγόμενά της. Ανέφερε ότι η ίδια του είπε πως ήταν σε διαμάχη με τον πατέρα της Σιέρα και ότι το πρόβλημα ήταν τα λεφτά. Τον προβλημάτισε το γεγονός ότι η Μάρι ήταν πρόθυμη να τον βάλει στο κρεβάτι που κοιμόταν με την κόρη της για να κάνουν σεξ.

Όπως ισχυρίστηκε στους ανακριτές «μου είχε καρφωθεί η ιδέα ότι και η Ρόουζ μπορεί να προσφέρει την κόρη της όταν της δοθεί αρκετή αμοιβή». 

Όταν της πρότεινε να την πάρει σπίτι του για να γνωρίσει και η κόρη της τα παιδιά του την Παρασκευή 4 Μαΐου, είπε, «ήξερα ότι αυτό το σενάριο θα ήταν ξεκάθαρα μη λογικό», προσθέτοντας ότι κανένα παιδί δεν πάει να παίξει με άλλα παιδιά το βράδυ.

Όταν τις πήρε στο σπίτι του και φάνηκε ότι δεν ήταν εκεί τα παιδιά του και έπειτα η Μάρι έβαλε τη Ρόουζ να κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησα να θυμώνω. Της είπα θα την παντρευτώ αρκεί να συμφωνήσει σε κάτι, είπε, προσθέτοντας με ρώτησε με χαμόγελο τι ήταν αυτό και της είπα ότι θέλω να με αφήνει να κοιμάμαι με τη μικρή και να μην το κάνει θέμα. Σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορούμενου, η Μάρι Ρόουζ απάντησε καταφατικά και ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές ότι «ήξερα μέσα μου ότι θα το έλεγε».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το ίδιο είχε ξαναδεί με την Λίβια και περιέγραψε πως έσφιγγε το λαιμό της Μάρι Ρόουζ «για αρκετή ώρα μετά που ξεψύχησε από οργή και μίσος». Ο κατηγορούμενος είπε ότι έβγαλε «πάνω της όλη την αηδία όλο το θυμό που ένοιωθα, τις ενοχές για το τι είχε συμβεί σε εμένα».

Για την μικρή Σιέρρα είπε ότι την κράτησε «από τα πλάγια του λαιμού όπως έκανα ξανά ξέροντας ότι θα σταματούσε το αίμα στον εγκέφαλο και θα «φύγει» χωρίς βάσανο».

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ξεκαθάρισε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι «οι εν λόγω ισχυρισμοί περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι έχει διαφανεί πως και οι δύο γυναίκες «αγαπούσαν και φρόντιζαν τα παιδιά τους».

Δολοφονία Μαρικάρ Βαλντέζ

Νίκος Μεταξάς και Μαρικάρ Βαλντέζ γνωρίστηκαν στο Facebook. Είχε μάθει πως είχε πεθάνει ο φίλος της και θεωρούσε ότι ήταν σε ευάλωτη θέση και ότι θα ήταν πιο εύκολο να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής στην κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019, ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι σκότωσε την Μαρικάρ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, γιατί όπως είπε, ένοιωθε τις αναμνήσεις της Λίβια.

Δολοφονία Αριάν Παλάνας

Στην κατάθεση 20/4/2019 ο κατηγορούμενος είπε ότι γνωρίστηκε με το θύμα μέσω του Badoo τον Ιούλιο 2018 και διευθέτησαν συνάντηση.

«Ενώ κάναμε σεξ, την ώρα που τέλειωνα, ένιωσα την ανάγκη να την σκοτώσω», είπε στους ανακριτές. «Την άρπαξα με τα δύο μου χέρια και την κρατούσα δυνατά μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται ενώ ταυτόχρονα τέλειωνα. Ήμουν που πάνω της και την έβλεπα την ώρα που την έπνιγα», πρόσθεσε, όπως ανέφερε η κ. Παπαγαπίου.

Είπε επίσης στους ανακριτές ότι «μετά που έκανα τον φόνο της Μάρι Ρόουζ περιστασιακά ερχόταν στο νου μου η στιγμή που την σκότωνα και αντί να νοιώθω άσχημα και απέχθεια ένοιωθα ωραία. Έκτοτε όποτε έκανα σεξ με γυναίκα ένοιωθα ότι ήθελα να το ξανακάνω».

Δολοφονία Ασμίτα

Στην κατάθεσή του στις 25/4/2019 ο Μεταξάς ανέφερε στους ανακριτές ότι συνέχιζε να συναντά διάφορες γυναίκες περιστασιακά και ότι κράταγε μηνύματα και μερικές φορές και βίντεο μετά ή κατά την πράξη.

Η Ανού, είπε, αντιλήφθηκε το βίντεο και με έφτυσε. Μου ήρθε στο μυαλό η Λίβια, με νευρίασε τόσο πολύ που την έπιασα από τον λαιμό και την έσφιξα μέχρι που πέθανε.

Ενώ στην ανακριτική του κατάθεση, είπε η κ. Παπαγαπίου στις 19/6/2019 ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι σκότωσε την Ασμίτα την ώρα που τέλειωνε μέσα της, την έπνιξε με τον ίδιο τρόπο που έπνιξε και τις άλλες.