Ο Νίκος Μεταξάς, που καταδικάστηκε χθες σε επτά φορές ισόβια -τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα κυπριακά δικαστήρια- είχε σχεδόν τρία χρόνια για να καταστρέψει τα τεκμήρια των εγκλημάτων του.

Ωστόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη που είναι αδύνατον να διαγράψει δια παντός ήταν αυτά που βοήθησαν στον εντοπισμό και εν τέλει την παραδοχή των επτά δολοφονιών. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεσκόνισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην ολική εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Ένα όμως ήταν το τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο 35χρονος «Ορέστης». Σύμφωνα με το sigmalive, το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο Μεταξάς και αυτό «παίρνει» μαζί του στη φυλακή είναι το κινητό του τηλέφωνο. Αν και έδωσε κάποια στοιχεία στους ανακριτές για το πού βρίσκεται, παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο Μεταξάς αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του, ήταν της ίδιας συσκευής.

Κορυφαίο «μυστικό» που φαίνεται πως παίρνει μαζί του, είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα απ’ το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα, καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε, σαφώς και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο. Περιγράφοντας, εξάλλου, τα γεγονότα χθες η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Πηγή: sigmalive.com