Για το θέμα της υγείας της απάντησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο των G 20  στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σχολιάζοντας τα επεισόδια με το τρέμουλο, που εμφάνισε σε δύο επίσημες εμφανίσεις της κατά τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται καλά, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγεία της.

«Είμαι σίγουρη ότι έτσι όπως εμφανίστηκε αυτή η αντίδραση, έτσι και θα φύγει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Η 64χρονη πολιτικός ερωτήθηκε στη συνέντευξη από δημοσιογράφους αν είχε εξήγηση για το τρέμουλο και αν έχει πάει σε γιατρό.

Απάντησε ότι ενώ μπορεί να αντιληφθεί το ενδιαφέρον που υπάρχει, δεν είχε κάτι να αναφέρει και πως είναι καλά.

Σύμφωνα πάντως με «κύκλους συνεργατών» της Καγκελαρίου, τους οποίους επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Bild, το τελευταίο επεισόδιο είχε «ψυχολογικό υπόβαθρο», καθώς, όπως αναφέρεται, η κυρία Μέρκελ «θυμήθηκε το πρώτο περιστατικό, όταν άρχισε να τρέμει κατά την υποδοχή του ουκρανού Προέδρου στην Καγκελαρία και άρχισε πάλι να τρέμει».

Δείτε τα βίντεο: