Όπως αναφέρει o «Πολίτης» «πρωθυπουργός» της Βόρειας Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό και τόνισε ότι  δεν έχουν διαρρεύσει τοξικά αέρια ή χημικές ουσίες.

Ο Τατάρ χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα, ενώ από την πλευρά του ο «υπουργός Εξωτερικών» του τουρκοκυπριακου ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι μίλησε για ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Η εκτίμηση του Οζερσάι ήταν εξ αρχής ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης αντικείμενο: «Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε το πρωί.

Ο Οζερσάι σημείωσε ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα των επιδρομών μεταξύ Ισραήλ και Συρίας και κάλεσε όλες τις γειτονικές χώρες να πράττουν με αυτοσυγκράτηση, καλώντας τις να λάβουν υπόψη την ασφάλεια των πολιτών άλλων χωρών.