Στους τουλάχιστον 15 νεκρούς και ακόμη 69 τραυματίες ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση τείχους πάνω σε παράγκες, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκαλεί μουσώνας που πλήττει την Ινδία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών του Μουμπάι, οικονομικής πρωτεύουσα της Ινδίας.

Το τείχος κατέρρευσε μέσα στη νύχτα, περί τις 02:00 τοπική ώρα [στις 23:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τανάτζι Καμπλ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της ινδικής μεγαλούπολης.

Στο Μουμπάι, στη δυτική πλευρά της Ινδίας, που μετρά περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, εκδηλώνονται σήμερα καταρρακτώδεις βροχές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η κατακρήμνιση έφθασε τα 300 χιλιοστά μέσα σε 24 ώρες κατά τόπους.

Η δραστηριότητα στην πόλη έχει σχεδόν παραλύσει. Οι αρχές κήρυξαν εκτάκτως τη σημερινή ημέρα αργία και ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία έμειναν κλειστά και πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι εξετράπησαν.

Το τείχος που κατέρρευσε βρισκόταν σε φτωχοσυνοικία στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες στα συντρίμμια. Ένας αξιωματούχος είπε πως κατορθώθηκε να διασωθούν πάνω από 12 άνθρωποι.

Το Μουμπάι θέλει να μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο κόμβο του χρηματοοικονομικού τομέα, όμως μεγάλα τμήματα της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν όταν εκδηλώνονται οι βροχές των μουσώνων κάθε χρόνο, καθώς η εκτεταμένη και άναρχη δόμηση, οι συχνά φρακαρισμένοι από σκουπίδια αγωγοί της αποχέτευσης και οι ποταμοί τα καθιστούν ευάλωτα σε πλημμύρες.