Στο δικαστήριο η Παντμάναμπα ανέφερε πως τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της, πέρασαν αρκετά χρόνια, προσπαθώντας ν' αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. 

Το κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα και με μία τρύπα στο κεφάλι του και χρειάστηκε να παραμείνει τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, πριν μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Όταν επέστρεψε επίσης έπρεπε να έχει μία ειδική δίαιτα και να τρέφεται μέσω ενός σωλήνα, καθώς υπέφερε από ένα τρομερό έκζεμα

Σύμφωνα με το δικαστήριο το μωρό είχε τραυματισμούς στο κεφάλι, οι οποίοι προήλθαν είτε από χτυπήματα της μητέρας της είτε από χτυπήματα σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Η Παντμανάμπα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και βία εναντίον ανηλίκου.

Όταν συνελήφθη η 33χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι είχε ένα «πολύ δυνατό» και «ανήσυχο» παιδί και κατά τη διάρκεια της δίκης ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε γιατί κατέρρευσε η κόρη της. Ωστόσο η νεκροψία έδειξε μία σειρά παλαιοτέρων τραυματισμών που είχαν ιαθεί, αλλά και νέων όπως ένα κάταγμα στο κεφάλι το οποίο είχε γιατρευτεί, σπασμένα πλευρά και αιμορραγία πίσω από τα μάτια.

Οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι κάποιοι τραυματισμοί έφταναν μέχρι και τρεις μήνες πριν το θάνατο της μικρής, αποδεικνύοντας ότι το κοριτσάκι είχε κακοποιηθεί σχεδόν τη μισή - από τη σύντομη - ζωή του και τελικά απέβησαν μοιραίοι για τη μικρή που κατέληξε στις 15 Αυγούστου 2017.

Όπως δήλωσε ο αστυνόμος Στίφεν Τζένινγκς, «Ο θάνατος ενός παιδιού είναι πάντα ένα λυπηρό γεγονός, αλλά όταν αυτό προκύπτει από τις ενέργειες ενός άλλου προσώπου είναι θλιβερό, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει από τον γονέα που υποτίθεται ότι πρέπει να φροντίζει το παιδί. Η βίαιη συμπεριφορά της Σαλίνα Παντμανάμπα σε βάρος του μωρού της, το οδήγησε στον θάνατο. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζήσει όλη την υπόλοιπη ζωή της».

Πηγή: dailymail