Στα 100 εκατ δολ. θα ανέρχεται η ενίσχυση που θα χορηγήσει η εταιρεία Boeing σε οργανώσεις που θα στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες των θυμάτων από τα δύο πρόσφατα αεροπορικά δυστυχήματα με Boeing 737 MAX σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από τις μηνύσεις για αποζημιώσεις που έχουν υποβληθεί από τις οικογένειες των συνολικά 346 θυμάτων.

.«Αυτές οι χρηματοδοτήσεις θα στηρίξουν την εκπαίδευση, τις αντιξοότητες και τα έξοδα διαβίωσης για τις οικογένειες που επλήγησαν, καθώς και προγράμματα κοινοτήτων και την οικονομική ανάπτυξη σε κοινότητες που επηρεάστηκαν. Η Boeing θα συνεργαστεί με τοπικές κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να καλύψει αυτές τις ανάγκες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων των πτήσεων αυτών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε αυτή η αρχική στήριξη να βοηθήσει να τους φέρει μια ανακούφιση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντένις Μούλενμπεργκ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για διακανονισμό για αγωγές για την αεροπορική πτήση της Lion Air και έχει προσφερθεί να διαπραγματευτεί με τις οικογένειες των θυμάτων της Ethiopian Airlines επίσης, αν και κάποιες οικογένειες αναφέρουν ότι δεν έτοιμες να προβούν σε συμβιβασμό.