Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικάνικου δικτύου CNBC, η Ελβετία ανακηρύχθηκε η κορυφαία χώρα για να ζεις και εργάζεσαι, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Σιγκαπούρη, που βρισκόταν στην κορυφή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σε μία εποχή όπου υπάρχει παγκόσμια αστάθεια, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας την βοήθησε ν' ανέβει στην κορυφή της ετήσιας έρευνας αποδήμων του HSBC, κατακτώντας για πρώτη φορά την πρωτιά.

Όσοι πήραν μέρος δήλωσαν ικανοποιημένοι κατά 80% με την οικονομική και κατά 86% με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί.

Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 18.000 εκπατρισμένοι σε περισσότερες από 163 χώρες. Το 82% των ανθρώπων που μετανάστευσε στην Ελβετία για εργασία δηλώνει ότι βρήκε καλύτερες συνθήκες ζωής σε σχέση με την πατρίδα του. Επίσης εφτά στους δέκα λένε ότι έχει καλύτερα εισοδήματα καθώς ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 111,587 δολάρια σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που ανέρχεται στα 75, 966 δολάρια. Τέλος το 70% λέει ότι το περιβάλλον είναι πιο καθαρό και το 42% νιώθει πιο υγιές.

Άλλες χώρες που είναι στην πεντάδα της έρευνας είναι η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Πηγή: CNBC