Στις 22 Ιουλίου θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και την επόμενη αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας, που θα είναι ο υποψήφιος που θα καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων των μελών του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο που απομένει μέχρι το τέλος της διαδικασίας ανάδειξης του επόμενου επικεφαλής των Τόρις και πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθούν άλλες εφτά προεκλογικές καμπάνιες, με μεγαλύτερη προσοχή να δίνεται στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε ξεκινά η ψηφοφορία.

Η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον περιμένει μία άνετη νίκη του υποψήφιου με μία διαφορά τουλάχιστον 10 ποσοστιαίων μονάδων, αφού το φαβορί αυτής της αναμέτρησης βρίσκεται κατά πολύ μπροστά από τον αντίπαλό του στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις για την προτίμηση των μελών στους δύο υποψηφίους.

Μάλιστα, λέγεται ότι με εξασφαλισμένη τη νίκη του Τζόνσον, ήδη έχουν ξεκινήσει η διεργασίες επιλογής προσώπων που θα απαρτίσουν την ομάδα του με τα κορυφαία στελέχη, μεταξύ των οποίων ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, αν και όχι απαραίτητα στις ίδιες θέσεις.