Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa, μήκους 300 μέτρων και χωρητικότητας σχεδόν 3.000 ατόμων, έβγαινε από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας την ώρα που επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχή και ισχυρούς ανέμους, με τη βοήθεια ρυμουλκών, όπως δείχνει το βίντεο που ανήρτησε ο Βενετσιάνος καλλιτέχνης και συγγραφέας Ρομπέρτο Φερούτσι.

Εξαιτίας μάλλον της κακοκαιρίας το κρουαζιερόπλοιο πέρασε ξυστά από μία θαλαμηγό η οποία ήταν δεμένη κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες.

Τα μέλη του πληρώματος του γιιτ, που ήταν μήκους 50 μέτρων αλλά έμοιαζε μικροσκοπικό δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο, πήδηξαν από το σκάφος στην αποβάθρα, μετέδωσε το πρακτορείο AGI.

Τελικά το ρυμουλκό κατάφερε να απομακρύνει το Costa Deliziosa από το γιοτ και να το κατευθύνει προς την έξοδο της λιμνοθάλασσας χωρίς άλλα προβλήματα.

Αυτό το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερες από πέντε εβδομάδες έπειτα από ένα άλλο ατύχημα με κρουαζιερόπλοιο το οποίο προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και πάλι στη Βενετία.