Θύμα των διάσημων Ρώσων κωμικών Vladimir Kuzencov και Alexei Stolarov φαίνεται πως έπεσε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Συγκεκριμένα, οι δύο κωμικοί δημοσίευσαν δύο ηχογραφήσεις που περιείχαν τηλεφωνικές φάρσες στον κ. Ζάεφ, παριστάνοντας ο ένας τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και ο άλλος τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, χωρίς, ωστόσο, το γραφείο του Ζάεφ να έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση.

Να τονίσουμε πως κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο κωμικό που δήλωνε ότι ήταν ο Poroshenko, ο Zaev μίλησε για την εξωτερική πολιτική, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, την Ουκρανία και τις σχέσεις της με τη Ρωσία, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σε μία άλλη φάρσα, ο άλλος Ρώσος κωμικός προσποιήθηκε ότι είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Εξάλλου, σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να αποκάλυψε ακόμη και κρατικά μυστικά.

Να υπενθυμίσουμε πως οι συγκεκριμένοι Ρώσοι κωμικοί, στο παρελθόν, έχουν φέρει σε πέρας παρόμοιες φάρσες  στον ίδιο τον Ποροσένκο, στον πρώην Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Γενς Στόλτενμπεργκ, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κ.α.