«Γιατί να κάνουμε μια τέτοια αγορά ή μια τέτοια επένδυση; Εμείς όπου και όταν χρειαστεί, έχουμε και το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουμε φυσικά. Αυτό είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα. Κι εφόσον είναι τέτοιο, αν κάποιοι μας επιτεθούν, θα απαντήσουμε κι εμείς θέτοντας σε λειτουργία αυτό το αμυντικό μας σύστημα. Γι’ αυτό κάναμε μία τέτοια επένδυση», τόνισε για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στην αρνητική στάση των ΗΠΑ στο θέμα της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα κατά το παρελθόν, κάτι που αναγνωρίζει όμως τώρα και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

«Μέχρι τώρα προκειμένου να κάνουμε ό,τι θεωρείται καλύτερο για εμάς, ξεκινήσαμε ήδη από την περίοδο του Ομπάμα να συζητάμε για Patriot. Αλλά ο κ. Ομπάμα δυστυχώς μας είπε "δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο". Αφού λοιπόν δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο, τότε κι εμείς φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Και ο κ. Τραμπ, που το γνωρίζει αυτό, μας αναγνώρισε το δίκιο μας και είπε ότι ‘όλα αυτά ήταν λάθη του Ομπάμα". Χρησιμοποίησε πολύ βαριές εκφράσεις και "έχεις δίκιο" είπε. Τελικά αναγνώρισε το δίκιο μας και ενώπιον των μέσων ενημέρωσης, αλλά και μπροστά στους συνεργάτες του αυτό είπε».