Ο λόγος για τον 48χρονο Φεστίμ Λάτο ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος σε κανάλι, έξω από το Άμστερνταμ στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Αλβανικά ΜΜΕ «δείχνουν» τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για τη δολοφονία. «Υπάρχουν φήμες ότι η δολοφονία του ήταν πολιτική και ότι πιθανώς τον εκτέλεσαν μυστικές υπηρεσίες. Υπάρχει όμως και μια ακόμη εκδοχή για το γεγονός ότι ο Λάτο είχε πνιγεί στα χρέη», αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του αλβανικού δικτύου TOP.

Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Λάτο είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, ενώ είχαν χρεοκοπήσει οι επιχειρήσεις του και χρωστούσε εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λάτο δήλωνε μεγαλοεπιχειρηματίας και είχε ιδρύσει την «δημοκρατία της Τσαμουριάς» που είχε ορίσει πρωθυπουργό και είχε βγάλει διαβατήρια. Ο «πρωθυπουργός της Τσαμουριάς», Αλί Αλίου, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν πολιτική και «ήταν ο πρώτος ήρωας της “Δημοκρατίας της Τσαμουριάς”».

«Μπορώ να πω ότι η Τσαμουριά είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ», είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η σορός του Λάτο θα σταλεί στην Αυλώνα της Αλβανίας για να γίνει η κηδεία. Οι έρευνες της ολλανδικής αστυνομίας συνεχίζονται.