Το ελεφαντόδοντο που κατασχέθηκε υπολογίζεται ότι είναι αξίας 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεταφερόταν μέσω Σιγκαπούρης στο Βιετνάμ από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι στην κατάσχεση αυτή περιλαμβάνεται επίσης η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα φολίδων παγκολίνου που έχουν κατασχέσει φέτος.

Οι παγκολίνοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στον κόσμο. Το κρέας τους έχει μεγάλη ζήτηση στο Βιετνάμ και στην Κίνα, ενώ οι φολίδες του χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μολονότι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αμφισβητούνται από τους επιστήμονες της ιατρικής.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι κατασχέθηκαν 11,9 τόνοι φολίδων παγκολίνου, αξίας περίπου 31,9 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες προέρχονται από περίπου 2.000 παγκολίνους.

"Οι φολίδες παγκολίνου που κατασχέθηκαν και το ελεφαντόδοντο θα καταστραφούν για να εμποδιστεί μια επανεισαγωγή τους στην αγορά", ανακοίνωσε η Τελωνειακή και Μεταναστευτική Αρχή Σημείων Ελέγχου και το Συμβούλιο Εθνικών Δρυμών, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση αυτή στις 21 Ιουλίου έγινε έπειτα από πληροφορία που έδωσαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας.

Τον Μάρτιο 9,1 τόνοι ελεφαντόδοντου κατασχέθηκαν στο Βιετνάμ και σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Environmental Investigation Agency πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ παγκοσμίως.