Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δείχνουν διαλυμένη την Πόρσε 550 του Ντιν και εμφανίστηκαν πρόσφατα σε οίκο δημοπρασιών στη Βοστόνη.

Το 1955, ο ηθοποιός Τζέιμς Ντιν είχε αρχίσει να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκίνητων. Στις 30 Σεπτεμβρίου κι ενώ πήγαινε να συμμετάσχει σε αγώνες στο Σαλίνας της Καλιφόρνια, η Πόρσε του συγκρούστηκε με την Φορντ Τούντορ που οδηγούσε ο βετεράνος του Ναυτικού, Ντόναλντ Τερνάπσιντ.

Από την σφοδρή σύγκρουση ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο λαιμό και τελικά πέθανε μετά από λίγη ώρα. Αντίθετα ο Τερνάπσιντ έπαθε μόνο ορισμένα ραγίσματα και χτύπησε ελαφρά στο πρόσωπο.

Ο συνοδηγός του Ντιν και μηχανικός του Ρολφ Γουιθριτς από το χτύπημα πετάχτηκε εκτός του οχήματος και τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε η αστυνομία λίγο μετά το συμβάν φανερώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Λίγο καιρό μετά το δυστύχημα κατέληξαν στον δικηγόρο του οδηγού του Φορντ, Ρόμπερτ Κόιλ, σε περίπτωση που υπήρχαν κατηγόριες εναντίον του πελάτη του, όταν οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τις κράτησε. Στη συνέχεια τις κληροδότησε στον γιο του, ο οποίος και τις διέθεσε προς πώληση.

Η συλλογή των 30 φωτογραφιών διατίθεται για πώληση με τιμή εκκίνησης τα 20.000 δολάρια.

Σε μία από αυτές φαίνεται στο καπό το αυτοκόλλητο, «Μικρό Μπασταρδάκι», όπως αποκαλούσε ο Τζέιμς Ντιν το αυτοκίνητο του και το αγωνιστικό νούμερο 130.

Πηγή: dailymail.co.uk