Αρχικά τα αλβανικά Μ.Μ.Ε., συνέδεαν τον θάνατο του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf», εντείνονται πλέον οι υποψίες των media ότι η εκτέλεση του Λάτο, οφείλεται σε εκδίκηση, αφού κάνουν την εμφάνιση τους όλο και περισσότερες μαρτυρίες ότι εξαπατούσε κόσμο για χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ο Λάτο φέρεται να είχε τουλάχιστον «επτά εκατομμύρια ευρώ», παρόλο που τον Απρίλιο είχε δηλώσει χρεοκοπία, ενώ «πέρυσι του είχε ασκήσει δίωξη η αστυνομία και είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον του μετά από καταγγελίες ανθρώπων ότι τους είχε εξαπατήσει», ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου της συντομίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Άλλος μάρτυρας τον περιγράφει ως «μία μαφιόζικη φιγούρα, που είχε πάνω του συνέχεια χιλιάδες ευρώ. Επίσης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του περιτριγυριζόταν από σωματοφύλακες και κυκλοφορούσε με αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο».

«Αυτός ο άνθρωπος οδήγησε πολλές οικογένειές στην άβυσσο, εξαπατώντας τες σχετικά με την “Τσαμουριά”. Πλαστογράφησε επίσημα έγγραφα για να φαίνεται ότι η οργάνωση του έχει εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άνθρωποι του έδωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και πίστευαν ότι θα ανταμειφθούν στο τέλος», δήλωσε ένας συμβολαιογράφος και προσέθεσε, «είναι πολύ πιθανό ο θάνατος του να οφείλεται σε εκδίκηση».

Πηγή: balkanweb.com