Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης της Ρωσίας καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών. 

Την Κυριακή εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης» σύμφωνα με τις Αρχές αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε σε μήνυμα στο μπλογκ του ότι «ποτέ δεν είχε αλλεργίες».

«Κατά τον περίπατο, οι συγκρατούμενοί μου παρατήρησαν ότι ο λαιμός μου ήταν κόκκινος (...) Και μέσα σε μια ώρα, αισθάνθηκα το μέτωπό μου και το δέρμα γύρω από τα μάτια να καίνε. Τη νύχτα, ξυπνούσα επειδή το πρόσωπό μου, τα αυτιά μου, ο λαιμός μου έκαιγαν και αισθανόμουν σουβλιές. Και τότε το σκέφτηκα: μήπως με δηλητηρίασαν;", πρόσθεσε, συνοδεύοντας το μήνυμα με μια φωτογραφία που τον εικονίζει στο νοσοκομείο με το πρόσωπο πρησμένο.

Σύμφωνα με τον Ναβάλνι, οι γιατροί συμπεριφέρονταν «σαν να είχαν κάτι να κρύψουν».

Μολονότι αμφισβητεί την εκδοχή της αλλεργίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι απέκλεισε επίσης να τον δηλητηρίασαν οι φύλακες, οι οποίοι ήταν «σοκαρισμένοι» από την εικόνα του. Δεν αποκλείει όμως να μπήκε κάποιος στο κελί του την ώρα που οι κρατούμενοι δεν βρίσκονταν εκεί και ζήτησε να εξεταστούν τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης.

Η Έλενα Σιμπίκινα, η αρχίατρος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Ναβάλνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ζωή του δεν απειλείται, αρνούμενη όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις λόγω του ιατρικού απορρήτου.