Οι εικόνες φαίνεται να είναι τραβηγμένες από το Πουκέτ, έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης.

Αυτή είναι μία συνηθισμένη πρακτική των ιδιοκτητών των ελεφάντων, οι οποίοι στο πλαίσιο της «διασκέδασης» των τουριστών και των τουρ με ελέφαντες που οργανώνουν, χτυπάνε τα άμοιρα ζώα με δρεπάνια κι άλλα μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Προστασία Ζώων υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται περίπου 3.000 ελέφαντες για δραστηρίοτητες αναψυχής και διασκέδασης, με το 77% να δέχεται απάνθρωπη συμπεριφορά.

Ο εκπρόσωπος τύπου των αρχών του Τουρισμού στην Ταϊλάνδη, είπε «παρακαλώ μην ανεβαίνετε στους ελέφαντες και μην υποστηρίζετε τέτοιου τύπου επιχειρήσεις».

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 3.500 άγριοι ελέφαντες και 4.500 που ανήκουν σε ιδιώτες.

Οι άγριοι ελέφαντες προστατεύονται από τον νόμο, ωστόσο αυτοί που ανήκουν σε ιδιώτες υφίστανται την κακομεταχείριση και τους συμπεριφέρονται σαν ζώα εργασίας.

Η κακομεταχείριση περιλαμβάνει πρακτικές όπως να δένονται τα ζώα με αλυσίδες, να τα χτυπούν με δρεπάνια και να υποσιτίζονται με στόχο να τα κάνουν να συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτοι.

Πηγή: dailymail.co.uk