Μετά τα φρικιαστικά ευρήματα που είχε ανακύψει το FBI σε Κέντρο Βιολογικών Ερευνών, με πτώματα που θύμιζαν σύγχρονους Φρανκενστάιν και παρέπεμπαν σε σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, νέες καταγγελίες σχετικά με το κέντρο ερευνών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα ο Τζιμ Στάουφερ κατηγορεί το Βιολογικό Κέντρο Ερευνών στην Αριζόνα, ότι έδωσε το πτώμα της μητέρας του στον στρατό χωρίς την έγκριση του για να τεστάρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και καταγγέλλει ότι το έδεσαν σε μια καρέκλα με εκρηκτικά και ανατίναξαν.

Η 73χρονη Ντόρις Στάουφερ πέθανε μετά από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μετά το θάνατο της ο γιος της δώρισε την σορό της στο Ερευνητικό Κέντρο, ώστε να γίνουν έρευνες και να βρεθεί κάποια στιγμή θεραπεία για την νόσο.

Πλέον κατηγορεί το εργαστήριο ότι δεν χρησιμοποίησε την σορό της μητέρας του για ερευνητικούς σκοπούς σχετικά με το Αλτσχάιμερ αλλά την πούλησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στίφεν Γκορ, ιδιοκτήτης του Βιολογικού Ερευνητικού Κέντρου, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για τη διεύθυνση παράνομης επιχείρησης, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 121.000 δολαρίων. Ο ίδιος ξέσπασε σε δάκρυα αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η αστική δίκη θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου.