Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της επαρχίας Μπαλικεσίρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 15 ακόμη τραυματίστηκαν την Παρασκευή, όταν ένα λεωφορείο στη βορειοδυτική Τουρκία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το λεωφορείο είχε αναχώρησει από την βορειοδυτική επαρχία Τσανάκαλε και στην πορεία του προς την Άγκυρα, έπιασε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο στο ύψος του Μπαλικεσίρ, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλικεσίρ, Ερσίν Γιαζίκι. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν καταστεί ακόμα σαφή, πρόσθεσε.

Τέσσερις από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ 11 συνεχίζουν να λαμβάνουν φροντίδα.

«Η τεχνική ομάδα δεν έχει καταλήξει ακόμη στην εκτίμησή της, οπότε δεν μπορώ να εικάσω τα αίτια, ωστόσο τα ευρήματα δείχνουν ότι αυτή η φωτιά ξεκίνησε από μέσα από το λεωφορείο», ανέφερε ο Γιαζίκι. «Αυτό δεν είναι ένα τροχαίο δυστύχημα, είναι μια φωτιά που ξεκίνησε από μέσα από το όχημα».

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα από το ατύχημα δείχνουν ένα πέπλο καπνού πάνω από το λεωφορείο, το οποίο έχει σταθμεύσει στον αυτοκινητόδρομο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού στο όχημα για να κατασβέσουν την φωτιά.

Πηγή: Hürriyet