Επίθεση με όπλο βρίσκεται σημειώθηκς σε εμπορική ζώνη του Τέξας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Ελ Πάσο, η οποία έλαβε «πολλές πληροφορίες» που κάνουν λόγο για παρουσία «πολλών οπλοφόρων».

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακριά από το εμπορικό κέντρο Σιέλο Βίστα», αναφέρεται στο προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω Twitter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος), του Σαββάτου. Μία ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση είναι ακόμη «εν εξελίξει».

«Έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα», προσθέτει το σώμα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης KTSM9, 18 άνθρωποι ενδεχομένως να είναι νεκροί από την πολλαπλή ένοπλη επίθεση με όπλο, που κατά την τοπική αστυνομία του Ελ Πάσο.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτη της αμερικανικής Πολιτείας, ο αριθμός των νεκρών είναι μεταξύ 15-20.

«Πολλοί είναι οι νεκροί», ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης αυτής στο Τέξας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η ίδια τόνισε πως οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας, Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στο σημείο.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον έλεγχο των όπλων, εκρηκτικών, καπνού και οινοπνευματωδών (ATF) στο Ντάλας ανακοίνωσε πως σπεύδουν άνδρες της επί τόπου για να συνδράμουν την αστυνομία του Ελ Πάσο.

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.