Στο βίντεο η γυναίκα προσπαθεί ν' αποδράσει και πατώντας τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που την σέρνουν και τότε αυτός της ρίχνει μία γροθιά στο στομάχι.

Το βίντεο έγινε viral καθώς το πόσταραν στους λογαριασμούς τους στα social media πολλοί διάσημοι Ρώσοι με εκατομμύρια followers.

Η Ντάρια Σοβνοβσκαγια, στατιστικολόγος στο επάγγελμα ήταν μία από τους περίπου 200 ανθρώπους που προσήχθησαν, το Σάββατο κατά τη διάρκεια αντικαθεστωτικής διαδήλωσης, η οποία ήταν παράνομη από τις αρχές.

Στο κομμάτι της διαδήλωσης, το οποίο είχε εγκριθεί και ήταν νομότυπο, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, κάνοντας την τη μεγαλύτερη του είδους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο διάσημος τραγουδιστής Έγκον Κλιντ που απαριθμεί 10.7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram δημοσίευσε το βίντεο, όπως και ο επίσης γνωστός Σεργκέι Λαζάρεφ που έχει τέσσερα εκατομμύρια ακολούθους.

Το βίντεο έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει πάνω από τρία εκατομμύρια προβολές.

Ο Κριντ σ' ένα μακροσκελές ποστ είπε ότι κατέθεσε γραπτή διαμαρτυρία στην αστυνομία για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός.

«Τι είδους αλήτης πρέπει να είσαι για να χτυπάς άτομο του ασθενούς φύλου», έγραψε και συνέχισε «δεν μ' ενδιαφέρει τι του έκανε, τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν».

Ο Λαζάρεφ χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την συμπεριφορά του αστυνομικού, ενώ και αρκετοί Ρώσοι στα social media, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα.

Οι αρχές αρνήθηκαν το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν εκτεταμένη βία στις διαδηλώσεις, ενώ και η ρωσική αστυνομία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η Σοβνοβσκαγια δήλωσε ότι συνελήφθη επειδή διαμαρτυρήθηκε για την σύλληψη ενός ατόμου που φαίνεται να είχε κάποιου είδους αναπηρία.

Ενδεικτική της οργής που προκάλεσε το βίντεο είναι η αντίδραση του Πάβελ Τσίκοφ, ενός δικηγόρου υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσέφερε 100.000 ρούβλια (1.500 δολάρια), σε όποιον αναγνωρίσει τον αστυνομικό που φορούσε μάσκα και κράνος κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πηγή: Reuters