Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές, οι γιατροί, που περιέθαλψαν τα θύματα του δυστυχήματος, στάλθηκαν στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως οι ρωσικές αρχές συνέστησαν στους κατοίκους του χωριού Νιονόσκα να εγκαταλείψουν την περιοχή ενόσω διεξάγονται εργασίες σε κοντινή απόσταση.

Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ αυξήθηκαν έως και 16 φορές στις 8 Αυγούστου, έπειτα από το δυστύχημα, για το οποίο οι αρχές είπαν ότι ήταν μια έκρηξη στη διάρκεια δοκιμής πυραύλου σε θαλάσσια εξέδρα.

Δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση γιατί η έκρηξη προκάλεσε αύξηση της ραδιενέργειας. Η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ρωσίας ανέφερε πως πέντε εργαζόμενοί της σκοτώθηκαν.

Οι γιατροί που στάλθηκαν στη Μόσχα, σύμφωνα με το TASS, υπέγραψαν μια συμφωνία υποσχόμενοι ότι δεν θα αποκαλύψουν πληροφορίες για το συμβάν.

Σύμφωνα με το Interfax, οι αρχές στο Σεβεροντβίνσκ, δήλωσαν, «λάβαμε μια ειδοποίηση... για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες των στρατιωτικών αρχών. Σχετικά με αυτές, από τις 14 Αυγούστου οι κάτοικοι του Νιονόσκα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν to χωριού».