Τα δύο ιταλικά καναντέρ βρίσκονταν στην διάθεση των αρχών από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και την επόμενη ρίχθηκαν στην μάχη με τις φλόγες. Πριν από λίγες ώρες η ιταλική Πυροσβεστική ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter βίντεο από ρίψη που πραγματοποιεί ένα από τα αεροσκάφη της στην φωτιά της Εύβοιας.

Σχετική ανάρτηση στα social media έκανε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Ισπανίας, η οποία επίσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια.

Βίντεο μέσα από το πιλοτήριο ενός καναντέρ που επιχειρεί κατάσβεση στην περιοχή της Κεντρική Εύβοιας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter kai ο υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Το βίντεο τράβηξαν οι πιλότοι που ήρθαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Ο κ. Στυλιανίδης γράφει στην ανάρτησή του:  «Πρώτη φορά που ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός, με αεροπλάνα από την Ιταλία και την Ισπανία να συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η άμεση ανταπόκρισή μας αποδεικνύει την προστιθέμενη αξία του rescEU και κάνει την απάντησή μας πιο δυναμική, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.