«Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι “μωρό Τραμπ”» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ κατηγορώντας τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών ότι «εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους».

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική Corriere della Sera ο Αμερικανός ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι “μωρό Τραμπ”. Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος».

Άμεση ήταν η απάντηση του Σαλβίνι, που έγραψε στο Twitter: «Εν μέσω φανταστικών αρρώστων και ανηλίκων και των πολυεκατομμυριούχων φιλάνθρωπων, εγώ δεν τα παρατάω», έγραψε αναφερόμενος και στους 27 ανήλικους που αποβίβασε χθες στην Λαμπεντούζα το Open Arms.

O 69χρονος Γκιρ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το ανθρωπιστικό πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη», εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.

Ωστόσο ο Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς. Όμως βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του», σημείωσε.