Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Τραμπ έκανε τις σχετικές αναφορές στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο με αξιωματούχους των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας της χώρας, ρωτώντας τους αν μπορούν να ρίξουν μία πυρηνική βόμβα στο μάτι του κυκλώνα προκειμένου να εξουδετερώσουν την απειλή.

Ο ίδιος ο Τραμπ, μέσω Twitter, αρνήθηκε ότι έκανε ποτέ τη σχετική αναφορά, κάνοντας λόγο για μία ακόμα περίπτωση fake news.

Στο ερώτημα, πάντως, έχει απαντήσει αρμοδίως η έγκυρη Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία (NOAA) των ΗΠΑ, σχολιάζοντας «κοινούς μύθους», όπως αναφέρει, γύρω από τους τροπικούς κυκλώνες. 

«Κατά τη διάρκεια κάθε εποχής κυκλώνων, εμφανίζονται πάντοτε υποδείξεις ότι πρέπει απλά να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για καταστρέψουμε τις καταιγίδες. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό μπορεί να μην μεταβάλλει καν την καταιγίδα, η προσέγγιση αυτή παραβλέπει το πρόβλημα ότι το απελευθερωμένο ραδιενεργό νέφος θα μετακινηθεί αρκετά γρήγορα με τους ανέμους επηρεάζοντας τις χερσαίες περιοχές και προκαλώντας καταστροφικά περιβαλλοντικά προβλήματα». 

«Περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται για μία καλή ιδέα» επισημαίνει -με μάλλον ευγενικό τρόπο- η ΝΟΑΑ.