Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και κρατείται ως ύποπτος «για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Λυών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν Αφγανό αιτούντα άσυλο.

Αρχικά, οι αρχές είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες, οπλισμένους «με μαχαίρι και σούβλα». Τελικά, αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει παρά ένας δράστης της επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη. Τα κίνητρα που δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά. Βρίσκεται υπό κράτησιν «για φόνο και απόπειρα φόνου», σύμφωνα με την εισαγγελία της Λυών που διεξάγει την έρευνα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας παρακολουθεί την υπόθεση, χωρίς να υπάρχει επισήμως ανάθεση στο στάδιο αυτό. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ο δράστης είναι Αφγανός, γεννημένος το 1986.

«Υπήρχε ένας κύριος στην στάση του λεωφορείου που άρχισε να χτυπά με το μαχαίρι του προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε μία νεαρή γυναίκα με την μπλούζα της ματωμένη. «Κατάφερε να χτυπήσει και να ανοίξει την κοιλιά ενός ανθρώπου. Μαχαίρωσε στο κεφάλι έναν άλλο, άνοιξε το αυτί μίας γυναίκας και η γυναίκα κατέρρευσε στην στάση και κανείς δεν ήρθε να με βοηθήσει», είπε με λυγμούς.

Ανθρωποι έτρεχαν για να κρυφτούν όπου μπορούσαν, κυρίως στο εσωτερικό λεωφορείων.