Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που είχαν παρευρεθεί στην τελετή, φαίνεται πως ο συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι πίνοντας το ρόφημα με την ουσία Ayahuasca, θα τους βοηθούσε να εξαγνίσουν την ψυχή τους και θα απέβαλαν τις τοξίνες από το σώμα τους.

Σημειώνεται ότι η 50χρονη εγκυμονούσα νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ανακριτές της υπόθεσης προσανατολίζονται στον να μην οδηγηθεί στο Δικαστήριο για ανανέωση της κράτησή της. 

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Υπενθυμίζεται πως έχουν ληφθεί δείγματα από τη σορό της 34χρονης από τη Λετονία, τα οποία στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. 

Ψάχνουν τον Κολομβιανό που έφερε την ουσία

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακάς αναζητούν άνδρα από την Κολομβία ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έφερε στην Κύπρο την ουσία την οποία κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό του καθώς αυτός αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής

Υπενθυμίζεται πως όσοι έλαβαν μέρος στην τελετή εξαγνισμού πνεύματος πλήρωσαν 150 ευρώ, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.

Πηγή: Cyprus Times