Η τοπική εφημερίδα The Tennesseasn ανέφερε ότι ο πάστορας στο καθολικό σχολείο του St Edward, ο οποίος διδάσκει σε παιδιά από την προσχολική ηλικία, επικοινώνησε με τους γονείς για τα βιβλία της  JK Rowling και τους ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνήσει «με αρκετούς εξορκιστές, που συνέστησαν να αφαιρέσουν τα βιβλία της από τη βιβλιοθήκη».

«Αυτά τα βιβλία παρουσιάζουν τη μαγεία σαν κάτι ταυτόχρονα καλό και κακό, το οποίο δεν είναι αλήθεια αλλά έξυπνη εξαπάτηση. Περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια, που όταν διαβαστούν ενέχουν τον κίνδυνο καλέσματος κακών πνευμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πάστορας στην ενημέρωση προς τους γονείς.

Η Ρεμπέκα Χάμελ, επικεφαλής των σχολείων για την καθολική μητρόπολη του Νάσβιλ, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα ότι ο πάστορας έστειλε το email μετά από έρευνα από έναν γονέα και ότι η ενέργεια αυτή «είναι στη δικαιοδοσία του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βιβλία Χάρι Πότερ ήταν στα ράφια μέχρι το τέλος του προηγούμενο εξαμήνου, αλλά όταν το σχολείο άνοιξε για τη νέα σχολική χρονιά, είχαν αφαιρεθεί από την καινούρια βιβλιοθήκη.

«Δεν λογοκρίνουμε αυτή την επιλογή. Προσπαθούμε απλά να διασφαλίσουμε ότι τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες είναι κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών» προσπάθησε να εξηγήσει η Χάμελ.

Πηγή: Guardian