Τα παράπονα για την τιμή της μπύρας στην Αγγλία δεν είναι καινούρια, αλλά στο ξενοδοχείο του Μάντσεστερ το κακό παράγινε, με τον δημοσιογράφο Πήτερ Λάλορ, να πληρώνει 61.400 ευρώ για μία μπύρα.

Ο ίδιος μετά από μία μέρα όπου παρακολούθησε έναν αγώνα κρίκετ στο Ολντ Τράφορντ, αποφάσισε να πάει για μία μπύρα.

Όπως δήλωσε, «όταν πήρα την μπύρα δεν είχα μαζί μου γυαλιά, οπότε δεν μπορούσα να κοιτάξω τις λεπτομέρειες για την τιμή. Απλά είχα ένα περίεργο συναίσθημα, “πόσο πλήρωσα γι’ αυτήν τη μπύρα”».

Η σερβιτόρα που είδε την απόδειξη έπαθε σοκ και φώναξε «Ω! Θεέ μου» και ένιωσε άβολα να μου δείξει στον δημοσιογράφο την απόδειξη.

Όταν διαπίστωσε ότι η μπύρα χρεώθηκε έναντι 99.983.64 δολάρια Αυστραλίας (61.400 ευρώ), αμέσως ειδοποίησε τον διευθυντή του ξενοδοχείου ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να διευθετήσει το ζήτημα με την τράπεζα, αλλά υπέθεσε λανθασμένα ότι η τράπεζα δεν θα δεχόταν τόσο μεγάλη πληρωμή.

Ο Λάλορ προσέθεσε ότι διαπίστωσε τι είχε συμβεί όταν τον ξύπνησε η γυναίκα του το επόμενο πρωί και τον ειδοποίησε ότι έλλειπαν αρκετά χρήματα από τον λογαριασμό του.

Ο ίδιος πάντως χαριτολογώντας λέει, «φαίνεται ότι αγόρασα την πιο ακριβή μπύρα στον κόσμο, ήταν καλή, αλλά όχι τόσο πολύ».

Από το ξενοδοχείο επισημαίνουν ότι διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό και ότι είναι σ’ επικοινωνία με τον Πήτερ για να το επιλύσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πηγή: Guardian