Ο Φασάι άρχισε να πλήττει την Τσίμπα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, αφού πέρασε τον Κόλπο του Τόκιο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ταχύτητας ως και 207 χιλιομέτρων, οι ισχυρότεροι που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Τουλάχιστον 900.000 πελάτες της Tokyo Electric Power (TEPCO) δεν είχαν ρεύμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, ειδικά στην Τσίμπα. Σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σιζουόκα, αλλά και στο κέντρο του Τόκιο.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση καταγράφουν την πτώση μιας τεράστια σκεπής πάνω σε πρατήριο καυσίμων στην Τατεγιάμα, νότια της πρωτεύουσας.

Υπέστησαν επίσης ζημιά σιδηροτροχιές, για παράδειγμα όταν δέντρο έπεσε πάνω σε αυτές που συνδέουν το Τόκιο με νότια προάστιά του, προς τη Γιοκοχάμα. Δεν αναφέρθηκαν πάντως σοβαροί τραυματισμοί.

Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες απομάκρυνσης 390.000 και πλέον κατοίκων από τις εστίες τους, που πάντως δεν ήταν υποχρεωτική. Σε αρκετές συνοικίες του Τόκιο τα σχολεία είναι κλειστά.

«Να επιδεικνύετε πολύ μεγάλη προσοχή λόγω των κινδύνων που προκαλούν οι ριπές των ανέμων και τα ψηλά κύματα. Να επαγρυπνείτε για κατολισθήσεις, πλημμύρες και την αύξηση του επιπέδου των υδάτων των ποταμών», προειδοποίησε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της. Παρότι ο τυφώνας ήδη πέρασε, οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν, καθώς οι σφοδρές ριπές ανέμων παραμένουν.

Η Central Japan Railway Company ακύρωσε περίπου εκατό δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν το Τόκιο με πόλεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας. Τα δρομολόγια πάντως ξανάρχισαν, λίγο πριν από τις 08:00 [τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας]. Οι αποπλεύσεις των πορθμείων από τον Κόλπο του Τόκιο επίσης ανεστάλησαν.

Η East Japan Railway, η μεγαλύτερη σιδηροδρομική υπηρεσία της πρωτεύουσας, ανέστειλε όλα τα δρομολόγια ως τις 02:00 [ώρα Ελλάδας], ενώ η γραμμή Yamanote, η πιο πολυσύχναστη στη μητρόπολη των 36 εκατομμυρίων κατοίκων τις ώρες αιχμής, επρόκειτο να παραμείνει εκτός λειτουργίας ως τις 09:00. «Πρέπει να επιθεωρήσουμε τις σιδηροτροχιές και να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ζημιές», εξήγησε υπεύθυνος της εταιρίας.

Εκατομμύρια πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις γραμμές κλήθηκαν να δείξουν υπομονή. Ακυρώθηκαν εξάλλου εκατοντάδες πτήσεις, γεγονός που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες.

Παραθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν δυτικά της πρωτεύουσας, στην Καναγκάουα.

Την Κυριακή οκτώ σέρφερ διασώθηκαν στα ανοικτά της Σιζουόκα, νοτιοδυτικά του Τόκιο, αφού τα κύματα τους παρέσυραν προς τα ανοιχτά, ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Ιαπωνία είναι συνηθισμένη σε τυφώνες και τροπικές καταιγίδες στο τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Στα μέσα Αυγούστου, η τροπική καταιγίδα Κρόσα έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. Σύμφωνα με τις αρχές ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Στα τέλη Αυγούστου, πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Ο Φασάι ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε το Τόκιο τα τελευταία χρόνια.