Ο Μικ Τζάγκερ δεν μάσησε τα λόγια του και κατακεραύνωσε τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ασχολίαστη δεν άφησε και την τρέχουσα πολιτική αναταραχή στη Βρετανία, κατηγορώντας τον Μπόρις Τζόνσον, ότι προκαλεί πόλωση.

Κατά την παρουσία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Burnt Orange Eresy», ο frontman των Rolling Stones τόνισε ότι «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκαν όλοι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι που είχαν τεθεί σε ισχύ και ήταν επαρκείς - έχουν περιοριστεί από την τρέχουσα διοίκηση τόσο πολύ που έχουν εξαλειφθεί. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι η χώρα ηγέτης στον περιβαλλοντικό έλεγχο, αλλά τώρα η χώρα έχει αποφασίσει να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση».

Ο τραγουδιστής έστειλε τα δικά του μηνύματα, όταν νέοι ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής διαδήλωσαν κοντά στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία κάλεσαν τους πολίτες να αναλάβουν δράση ψεκάζοντας στο κόκκινο χαλί το σύνθημα «Ακούστε τα παιδιά σας» και φώναξαν το σύνθημα «Κάντε το κόκκινο χαλί πράσινο».

«Είμαι τόσο χαρούμενος που οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο δυνατά ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν. Είμαι απολύτως πίσω από αυτό. Χαίρομαι που το κάνουν αυτό επειδή είναι εκείνοι που πρόκειται να κληρονομήσουν τον πλανήτη» δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ.

Κατά την αναφορά του στον Μπόρις Τζόνσον, ο Τζάγκερ επέκρινε τον Βρετανό πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Σε τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου την περασμένη εβδομάδα... αλλά ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, συμβαίνουν θεαματικές αλλαγές. Φοβάμαι πού μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η πόλωση, αυτή η αυθάδεια και τα ψέματα. Δεν εννοώ ότι η συμπεριφορά είναι τα πάντα. Αλλά ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων», Ο διάσημος τραγουδιστής εξέφρασε την ανησυχία για το «πού θα μας οδηγήσουν όλη αυτή η πόλωση, η αγένεια και το ψέμα».

Με πληροφορίες από independent.co.uk