Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον 34χρονο Γιουσούκε Τανιγκούτσι, ο οποίος δούλευε ως ημιαπασχολούμενος σε mall του Τόκιο.

Όποτε ένας πελάτης πλήρωνε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα κατόρθωνε να απομνημονεύει τον 16ψηφιο αριθμό, το όνομα, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό ασφαλείας και όλα αυτά κατά τη διαδικασία αγορών από τους πελάτες.

Ο Τανιγκούτσι διαθέτει φωτογραφική μνήμη και μπορούσε να θυμάται όλα τα στοιχεία μέχρι τη λήξη της συναλλαγή και στην συνέχεια τα σημείωνε.

Μάλιστα μετά την σύλληψη του η αστυνομία βρήκε ένα σημειωματάριο, το οποίο περιείχε εκατοντάδες ονόματα και αριθμούς, οι οποίοι πλέον συνδέονται με παλαιότερα περιστατικά, τα οποία φαίνεται να είναι εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει ο 34χρονος.

Ο νεαρός Ιάπωνας έκανε αγορές online με τις κάρτες και στην συνέχεια πουλούσε τα προϊόντα σε μαγαζιά για λεφτά.

Το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψη του ήταν όταν αγόρασε δύο τσάντες που κόστισαν 270.000 γεν (περίπου 2.500 δολάρια). Οι τσάντες παραδόθηκαν στο διαμέρισμα του Τανιγκούτσι και εντοπίστηκαν τα ίχνη του.

Ο 34χρονος ήταν ικανός να απομνημονεύει χιλιάδες αριθμούς και στοιχεία, ωστόσο δεν ήταν ικανός να αποφύγει να δώσει τη διεύθυνση του για να μην συλληφθεί.

Πηγή: soranews24.com