Επιστήμονες από μια εγκατάσταση για Ταφική Πειραματική Έρευνα (AFTER), που εξειδικεύεται στην αναπαράσταση σκηνών εγκλήματος, ανακάλυψε ότι τα πτώματα των ανθρώπων έχουν την τάση να κινούνται σημαντικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποσύνθεσης, αποκάλυψε στο ABC η επικεφαλής Άλισον Γουίλσον.

Η Γουίλσον χρησιμοποίησε ειδικές κάμερες για να βιντεοσκοπήσει την αποσύνθεση σωμάτων δωρητών ανά διαστήματα 30 λεπτών για 17 μήνες.

«Είδαμε ότι τα χέρια στις σορούς κινούνταν και σε μία περίπτωση, όπου ήταν τοποθετημένα κάτω από το σώμα κατέληξαν να βρίσκονται στο πλάι του» δήλωσε η Γουίλσον. Η επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι περίμενε κάποια κίνηση στα πτώματα στα πρώτα στάδια της αποσύνθεσης αλλά δήλωσε έκπληκτη από το ότι αυτή συνεχίστηκε για έως και 17 μήνες μετά τον θάνατο.

Τα ευρήματα δεν δημοσιεύονται σε επιστημονική έκδοση για την ώρα, αλλά η Γουίλσον και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι η ανακάλυψη είναι ζωτικής σημασίας για τη διερεύνηση από την αστυνομία σκηνών εγκλήματος και υπολογισμού της ώρας του θανάτου με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς και για να διαφωτίσει τις πιθανές αιτίες θανάτου.