Η αστυνομία του Κιέβου ξεκίνησε ειδική επιχείρηση μετά από πληροφορίες που έλαβε, ότι ένοπλος άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος φέρεται να έχει και εκρηκτικό μηχανισμό απειλεί ν’ ανατινάξει γέφυρα στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει διακοπεί.

«Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ και απείλησε να πυροδοτήσει μία βόμβα. Αυτή τη στιγμή διοργανώνουμε ειδική επιχείρηση. Εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών είναι παρόντες εδώ (στο χώρο του συμβάντος). Η κίνηση στη γέφυρα για αυτοκίνητα και τραίνα έχει ανασταλεί», ανέφερε με ανάρτηση του στο Facebook, για λογαριασμό του αρχηγού της αστυνομίας Αντρέι Κριστσένκο.

Στην περιοχή βρίσκονται οι αρχηγοί όλων των υπηρεσιών, αστυνομικοί περιπολιών, σκύλοι της αστυνομίας και ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση εκρηκτικών μηχανισμών.

Το περιστατικό μάλιστα αντιμετωπίζεται ως, «προετοιμασία για τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του Facebook, «ο άνδρας συνελήφθη».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης είναι ένας στρατιωτικός, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές «ένα κιλό εκρηκτικής ύλης», δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

«Είναι πολύ επικίνδυνος, είναι οπλισμένος και πυροβόλησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος» της αστυνομίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. Το πρακτορείο Interfac-Ukraine μετέδωσε δήλωση του δημάρχου του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος είπε ότι ο δράστης μάλλον ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Πηγή: sputniknews.com