Η 14χρονη Ζέζε μαζί με τη 12χρονη φίλη της Ζιάο, θέλησαν να αντιγράψουν ένα βίντεο γνωστής YouTuber, η οποία έφτιαχνε ποπ κορν σε αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού.

Όμως, το κουτάκι εξερράγη, με αποτέλεσμα η 14χρονη να υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και να πεθάνει λίγο αργότερα και η 12χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και θα χρειαστεί πλαστική επέμβαση. 

Η Youtuber, που είναι γνωστή ως Ms Yeah και έχει επτά εκατομμύρια ακολούθους, αρνήθηκε ότι τα κορίτσια αντέγραφαν το βίντεο της και είπε ότι δοκίμασαν μία διαφορετική μέθοδο. Οι δικηγόροι της ωστόσο συνάντησαν τις οικογένειες των δύο κοριτσιών και συμφώνησαν να πληρώσουν ένα ποσό σαν αποζημίωση. «Θα βοηθήσει οικονομικά της δύο οικογένειες ανεξάρτητα από το ποιος είχε δίκιο» είπε ένας από τους δικηγόρους της.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Αυγούστου όταν τα κορίτσια, στην προσπάθειά τους να αντιγράψουν το βίντεο της Ms Yeah, ζέσταναν αλκοόλ μέσα στο κουτάκι αναψυκτικού και αυτό εξερράγη. Η Ζέζε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπέστη εγκαύματα στο 96% του σωματός της και άφησε την τελευταία της πνοή δύο εβδομάδες αργότερα. Η Ζιάο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια της.

Με πληροφορίες από BBC