Ο νεαρός βρισκόταν στην πτήση της American Airlines από Αριζόνα προς Μινεσότα και αφού... ανακοίνωσε πως είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, πήγε στην τουαλέτα και κλειδώθηκε.

Μία ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος ανακοίνωσε στους επιβάτες πως υπάρχει «ένα θέμα ασφαλείας στο πίσω μέρος του αεροσκάφους» κάτι που απαιτούσε την εκτροπή της πτήσης και την προσγείωση στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Για δέκα λεπτά οι αεροσυνοδοί προσπαθούσαν να ανοίξουν την τουαλέτα και να βγάλουν τον επιβάτη έξω. Τελικά βγήκε μόνος του έξω λίγο πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντένβερ και μόλις έκατσε άναψε ένα τσιγάρο μαριχουάνας με τους αεροσυνοδούς να του το αρπάζουν από τα χέρια.

Ο πιλότος, σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται να ζητά από τις 13 πρώτες σειρές επιβατών να βγουν από το αεροπλάνο, ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν τον εν λόγω άνδρα, που φέρεται να χτύπησε μάλιστα έναν από τους άλλους επιβάτες, την ώρα που έβγαινε.

Τελικά, η αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες στον άγνωστο άνδρα που μεταφέρθηκε σε φορείο όπου και φώναζε: «Πάρτε το, πονάει. Θα σας σκοτώσω». Το αεροπλάνο αναχώρησε με δύο ώρες καθυστέρηση.