Οι βασικοί πόροι, όπως η ενέργεια, το νερό και το οξυγόνο, πιστεύεται ότι βρίσκονται σε άφθονες προμήθειες στον Άρη, αλλά η έλλειψη βιώσιμης πηγής τροφίμων θεωρείται από καιρό ως ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι το «κλειδί» για την επιβίωση στον Άρη, είναι τα σνακ που περιέχουν γρύλους, καθώς και η… καλλιέργεια κρέατος σε εργαστήριο.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Ορλάντο επινόησαν ένα σχέδιο για την επιβίωση μιας αποικίας ενός εκατομμυρίου.

Ο Keith Cannon, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε στο Space.com: «Το φαγητό είναι πιθανότατα το πιο δύσκολο πράγμα να βρεθεί στον Άρη. Η λύση είναι τα έντομα».

Η δημιουργία μιας φάρμας εντόμων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ίσως μια αποτελεσματική χρήση των πόρων, καθώς θα απαιτούσε μικρή ποσότητα νερού παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πλούσιο σε θερμίδες γεύμα.

Εκτός από την εκτροφή εντόμων, οι επιστήμονες πρότειναν και την «κυτταρική γεωργία», η οποία θα παρείχε μια πιο αναγνωρίσιμη διατροφή για τους κατοίκους της αποικίας, όπως τεχνητό βόειο κρέας και γαλακτομικά προϊόντα που παρασκευάστηκαν σε εργαστήρια.

Πηγή: DailyMail