Το συμβάν έλαβε χώρα στις 7 Αυγούστου, στην συνοικία Γκάνγκσεο της πρωτεύουσας Σεούλ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αστυνομία του Γκάνγκσεο, μία γυναίκα που ήταν έγκυος έξι βδομάδων, πήγε σε μία κλινική, η οποία μπέρδεψε τις κάρτες ασθενών και απέτυχε να ελέγξει την ταυτότητα των ασθενών, γεγονός που οδήγησε στο να γίνει άμβλωση στη λάθος γυναίκα.

Όπως αναφέρει πηγή της αστυνομίας στο CNN, o γιατρός και η νοσοκόμα που ήταν υπεύθυνοι εκείνη τη μέρα βρίσκονται υπό καθεστώς έρευνας ενώ η υπόθεση θα πάρει σύντομα στον εισαγγελέα.

«Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν αναγνωρίσει το λάθος τους», δήλωσε ένας αστυνομικός και πλέον κατηγορούνται για αμέλεια σε πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, η κοπέλα είχε πάει στην κλινική για να δεχθεί μια ένεση θρεπτικών στοιχείων. Όμως η νοσοκόμα της έκανε αναισθησία χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της και ο γιατρός προχώρησε στην άμβλωση, επίσης χωρίς να ελέγξει την ταυτότητα της ασθενούς. Έτσι η εγχείρηση έγινε χωρίς η κοπέλα να γνωρίζει τίποτα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Οι αμβλώσεις στην Νότια Κορέα νομιμοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να τονίζει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία πρέπει ν’ αναθεωρηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Παρ’ όλ’ αυτά, με την υπάρχουσα νομοθεσία η διαδικασία είναι παράνομη και τιμωρείται μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση. Εξαιρέσεις αποτελούν περιπτώσεις κληρονομικών ασθενειών των γονέων, εγκυμοσύνης λόγω βιασμού ή αιμομιξίας, ή εάν η εγκυμοσύνη απειλεί τη ζωή της μητέρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην Νότια Κορέα έγιναν 50.000 αμβλώσεις πέρσι, αν και ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος καθώς δεν αναγράφονται οι παράνομες.