Ο Βρετανός πρωθυπουργός αστειεύτηκε ότι αν πετύχαιναν τον στόχο τους κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία όπως το μαρτύριο του Προμηθέα, του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα επειδή έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους δένοντάς τον σε ένα βουνό του Καυκάσου και στέλνοντας κάθε ημέρα έναν αετό να του κατασπαράζει το συκώτι.

«Αυτό συνέβαινε αέναα, κάτι σαν την εμπειρία του Brexit στη Βρετανία, αν κάποιοι βουλευτές μας πετύχαιναν τον στόχο τους», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μπόρις Τζόνσον είχε κάνει κάποιες δηλώσεις και για τη Σπάρτη, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «σκληρή στρατιωτική πόλη» από την οποία δεν απομένουν παρά μόνο «ερείπια» και ο δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, του απάντησε και τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί και να πάρει μια γεύση «της φιλοξενίας και της ιστορίας μας».

Επαναλειτουργεί το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Η συνεδρίαση του βρετανικού Κοινοβούλιου αναμένεται σήμερα το μεσημέρι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη απόφαση σταθμό του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, το οποίο έκρινε ομόφωνα μη σύννομη την αναστολή της λειτουργίας του για πέντε εβδομάδες.