Πρόκειται για μία υπόθεση που θυμίζει αυτή του Τζόζεφ Φριντζλ, ο οποίος κρατούσε αιχμάλωτη την κόρη του για 24 χρόνια, τη βίαζε επανειλημμένα και έκανε μαζί της επτά παιδιά.

Μάλιστα, οι τρεις αδελφές από την Ιρλανδία,  Άσλεϊ, Ιζόλδη και Μέγκαν Μάνινγκ, δεν αποκάλεσαν ποτέ τον βασανιστή της μητέρας τους πατέρα αλλά τον αποκαλούσαν «ο Ιρλανδός Τζόζεφ Φριντζλ».

Ο Σον ΜακΝτάρμπι βίαζε τη μητέρα τους, Μέρι, για σχεδόν 20 χρόνια. Για πρώτη φορά βίασε τη θετή του κόρη το 1976, όταν η Μέρι ήταν μόλις 12 χρονών και έμεινε έγκυος για πρώτη φορά όταν ήταν 16 ετών.

Ο Σον ΜακΝτάρμπι βίαζε τη μητέρα τους, Μέρι, για σχεδόν 20 χρόνια.

Το 1981, η Μέρι γέννησε τον Ρόρι και ενώ το μωρό ήταν μόλις τριών μηνών, ο ΜακΝτάρμπι την βίασε και πάλι, με αποτέλεσμα να μείνει και πάλι έγκυος και έξι μήνες αργότερα να αποβάλλει, έπειτα από άγρια σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον βασανιστή της. Όπως αποκαλύπτουν οι κόρες της, ο ΜακΝτάμπι την ανάγκασε να βάλει το νεκρό μωρό σε μία σακούλα και να το θάψουν έξω από το σπίτι που έγινε κολαστήριο.

Το 1983 η Μέρι γέννησε την Άσλει και το 1984 την Ιζόλδη. Δύο χρόνια αργότερα γέννησε ακόμα ένα αγοράκι που δόθηκε για υιοθεσία και το 1989 γέννησε τη Μέγκαν.

«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς επέζησε από αυτή την κατάσταση» λέει η Ιζόλδη στην εφημερίδα Irish Sun. «Κάθε φορά που ζητούσε βοήθεια, δεν γινόταν τίποτα». 

Τελικά ο ΜακΝτάρμπι συνελήφθη και κατά την ανάκρισή του από τους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι είχε κάνει έξι παιδιά με τη Μέρι μεταξύ 1981 και 1989 αλλά «δεν θεωρούσε ότι είχα κάνει κάποιο λάθος». Του αποδόθηκαν κατηγορίες για βιασμό, κακοποίηση και απομόνωση της Μέρι και των παιδιών της.

«Η μητέρα μας ζούσε μία κόλαση»

«Μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο τρομοκρατημένη πρέπει να ήταν η μητέρα μας, προσπαθώντας να μας προστατεύσει και ταυτόχρονα φοβούμενη κάθε λεπτό. Κοιμόταν με ένα σφυρί κάτω από το μαξιλάρι και κλείδωνε κάθε πόρτα και παράθυρο του σπιτιού» λέει σε συνέντευξή της η μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, Άσλεϊ.

Η Άσλεϊ δηλώνει απογοητευμένη από το σύστημα, που άφησε τη μητέρα της αβοήθητη ενώ ζήτησε πολλές φορές βοήθεια. «Είμαι θυμωμένη γιατί κανείς δε βοήθησε τη μητέρα μου. Απευθύνθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην αστυνομία αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Έχουν όλοι ευθύνη για το μαρτύριο που έζησε» λέει η κόρη της.

Πηγή: Sun