Η εταιρεία ανακοίνωσε την αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης στη Φρανκφούρτη προκειμένου να αποφύγει την εμπλοκή της με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για τη βρετανική μητρικής εταιρεία.

«Ασφαλώς και θέλαμε να είχαμε αποφύγει την εξέλιξη αυτή, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων» αναφέρει η Στέφανι Μπερκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook GmbH.

Στον αέρα 140.000 Γερμανοί τουρίστες

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit» μέχρι στιγμής στον αέρα βρίσκονται περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες καθώς παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές.

«Ανάσα» για την εταιρεία Condor

Διάσωση επιχειρείται και για την εταιρεία Condor, τη δεύτερη θυγατρική της Thomas Cook. Από τη γερμανική κυβέρνηση εγκρίθηκε το αίτημά της για έκτακτο δάνειο 380 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου να λάβει το πράσινο φως. 

Το δάνειο αυτό, σύμφωνα με τη «Die Welt» θα έχει διάρκεια έξι μηνών, σύμφωνα με την Condor, που απασχολεί γύρω στους 5.000 υπαλλήλους.