«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας και ότι άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Σκληρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου εξαπέλυσε και ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ασκώντας κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, ο Μπάιντεν τόνισε συγκεκριμένα στο Twitter: «Ο Τραμπ πιστεύει ότι δεν υπάρχει όριο στην εξουσία και ότι είναι πάνω από τον νόμο. Αυτό είναι ζήτημα που απασχολεί όλο το έθνος και όχι μόνο τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικανούς».

Υπενθυμίζεται ότι η λεγόμενη «ουκρανική υπόθεση» αφορά κατηγορίες ότι ο Τραμπ σε συνομιλία του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να άσκησε πιέσεις  ώστε να στοχοποιήσει τον γιο του Μπάιντεν, ο οποίος εργαζόταν σε ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου.