Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα «Los Angeles Times», ο Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιωτική του συνομιλία φέρεται ν’ απειλεί τον πληροφοριοδότη, τον οποίο αποκαλεί «κατάσκοπο», ενώ λέει «ξέρετε τι κάναμε στους προδότες και στους κατασκόπους τον παλιό καλό καιρό; Σωστά; Χειριζόμασταν το θέμα λίγο διαφορετικά απ’ ότι σήμερα», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την εκτέλεση.

Συγκεκριμένα το ηχητικό αναφέρει:

«Βασικά αυτό το άτομο ποτέ δεν είδε την αναφορά, ποτέ δεν άκουσε το τηλεφώνημα. Άκουσε κάτι και αποφάσισε ότι αυτός ή αυτή ή όποιος είναι αυτός είναι σχεδόν κατάσκοπος. Θέλω να ξέρω ποιος ενημέρωσε τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Ποιος του έδωσε τις πληροφορίες; Γιατί αυτό αποτελεί σχεδόν κατασκοπεία. Ξέρετε τι κάναμε στους προδότες και στους κατασκόπους τον παλιό καλό καιρό, όταν ήμασταν έξυπνοι; Σωστά; Χειριζόμασταν το θέμα λίγο διαφορετικά απ’ ότι σήμερα».

Το ηχητικό ντοκουμέντο

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικάνικη εφημερίδα «New York Times», είχε αποκαλύψει βασιζόμενη σε τρεις διαφορετικές πηγές ότι ο μάρτυρας είναι πράκτορας της CIA.

Το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζει επίσης ότι δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης και ενημερώθηκε για αυτήν στο πλαίσιο των «τακτικών δια-υπηρεσιακών σχέσεων», κάτι το οποίο φέρεται να γνωρίζει και ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ηχητικό των «Los Angeles Times».

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των «New York Times», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στα μέλη της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ ότι θέλει να μάθει ποιος παρείχε πληροφορίες στον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.