«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με την ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε την Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε την δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον, όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του», προέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που αφού επανέλαβε ότι η Μεσόγειος είναι πλέον «τουρκική λίμνη και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού σήμερα.

«Με την δραστηριότητά του στην Μπλε Πατρίδα μας το ναυτικό μας συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη στις θάλασσες από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό εκπροσωπώντας την τουρκική ναυτοσύνη. Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακόμα το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δημοσίευσε στο Twitter ένα προκλητικό βίντεο, το οποίο δείχνει το τουρκικό ναυτικό του σήμερα σαν συνέχεια από την νίκη στην ναυμαχία της Πρέβεζας.