Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο 34χρονος παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το επάγγελμα του ως προγραμματιστής της Yahoo, προκειμένου να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της εταιρίας για να «σπάσει» κωδικούς ώστε να χακάρει χιλιάδες προφίλ, τα περισσότερα εκ των οποίων άνηκαν σε νεότερες κοπέλες, ανάμεσα στις οποίες ήταν φίλες του και συνάδελφοι του.

Ο Ρουίς στην συνέχεια έκανε αντίγραφα από φωτογραφίες και βίντεο και τα αποθήκευε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή που είχε στο σπίτι του. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι αργότερα τα διέγραφε.

Οι κατήγοροι τόνισαν ότι ο 34χρονος μόλις είχε πρόσβαση στους Yahoo λογαριασμούς των χρηστών, μπορούσε να χάκαρει και λογαριασμούς σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το iCloud, το Facebook, το Gmail και το Dropbox, όπου έψαχνε περισσότερες προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Ρουίς κατηγορείται για παρείσφρηση σε ιδιωτικά στοιχεία υπολογιστών και για υποκλοπή τηλεπικοινωνιών και μετά από δικαστικό διακανονισμό η ποινή του θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: BusinessInsider