Ο 31χρονος Πάμπλο Μαρτίνεζ που ζει στην Τουσόν της Αριζόνα στις ΗΠΑ, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στο σπίτι βρισκόταν η μητριά του 6χρονου, Ρομέλια Μαρτίνεζ ενώ όταν η αστυνομία βρέθηκε στο διαμέρισμα την εντόπισε μαζί με το παιδί στο μπάνιο.

Η Ρομέλια κατέθεσε στις Αρχές πως ο Πάμπλο της είπε ότι θα κάνει τον 6χρονο και τον μικρότερο γιο της οικογένειας μπάνιο.

Στη συνέχεια κατάλαβε πως κάτι συνέβη όταν είδε τον μικρότερο γιο της οικογένειας να βγαίνει τρέχοντας και κλαίγοντας από το από το μπάνιο.

Επίσης άκουσε ήχους και μόλις μπήκε στο μπάνιο είδε τον 31χρονο να κρατά ακινητοποιημένο το παιδί ενώ είχε βουλιάξει το κεφάλι του στη μπανιέρα με το καυτό νερό.

Ο άνδρας κατέθεσε πως ανάγκασε το παιδί να πιει καυτό νερό για να «διώξει τους δαίμονες». «Το παιδί ήταν δαιμονισμένο. Τον είχε κυριεύσει ένας δαίμονας και έπρεπε να το σώσω», είπε στους αστυνομικούς.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως η Ρομέλια επιχείρησε να καλέσει στο τηλέφωνο τον πάστορα, πως είπε ότι το παιδί «συμπεριφερόταν δαιμονικά» και εν τέλει αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. Η ίδια τον «παρακαλούσε δέκα λεπτά να σταματήσει. Το παιδί ζούσε για δέκα λεπτά», αναφέρεται στη δικογραφία.

«Πρέπει να το κάνω», φέρεται να έλεγε ο Πάμπλο στην Ρομέλια. Η γυναίκα προσπάθησε να κάνει μαλάξεις στο παιδί ενώ του έριξε κρύο νερό, ωστόσο ήταν αργά.

Μόλις η αστυνομία έφτασε στο σπίτι η Ρομέλια είπε «ρωτήστε να σας πει τι συνέβη» και έδειξε τον σύζυγό της ο οποίος σήκωσε ψηλά τα χέρια του και είπε «εγώ το έκανα».

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε πως έφερε εγκαύματα στο 15% του σώματός του.