Το Poison Fire Coral, όπως είναι το όνομά του, βρέθηκε στο τροπικό δάσος Ρέντλιντς, στο Κάινς του Κουίνσλαντ.

Το απαθανάτισε με τον φακό του ο φωτογράφος Ρέι Πάλμερ.

Είναι το μόνο μανιτάρι που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο μέσω των τοξινών που απελευθερώνει, όταν αυτές απορροφηθούν μέσω του δέρματος.

Ειδικότερα, προκαλεί ανεπάρκεια των οργάνων και βλάβη του εγκεφαλικού νεύρου και όπως εξηγεί ο Δρ Ματ Μπάρετ «από τα εκατό περίπου δηλητηριώδη μανιτάρια που είναι γνωστά στους ερευνητές, αυτό είναι το μόνο του οποίου οι τοξίνες μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος».

Η επαφή με το Poison Fire Coral μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα ενώ η κατανάλωσή του προκαλεί μία σειρά «τρομακτικών συμπτωμάτων», όπως στομαχόπονο, εμετούς, διάρροια, πυρετό και μούδιασμα. Ακόμα προκαλεί πληγές στο δέρμα και «τρώει» τον εγκέφαλο, και ακολούθως αλλοιωμένη αντίληψη, δυσκολία στην κίνηση και στην ομιλία.

Το μανιτάρι ευδοκιμεί συνήθως στις ρίζες των δέντρων και στο έδαφος και έως τώρα οι ερευνητές το έχουν εντοπίσει στα βουνά της Ιαπωνίας και της Κορέας, την Ινδονησία και την Παπουα-Νέα Γουινέα. Ο εντοπισμός του στο Κάινς της Αυστραλίας αυξάνει την ανησυχία των ειδικών για την εξάπλωση του είδους.

Πηγή: Daily Mail