Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης και επαναβεβαίωσε την απόφαση του Κακουργιοδικείου για δεκαετή κάθειρξη. 

Η καταδίκη αφορούσε τον βιασμό της 17χρονης τότε κόρης της πρώην συζύγου του και την κατ’ εξακολούθηση παρενόχληση και εκμετάλλευσή της. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών για τον βιασμό, σε φυλάκιση 2 ετών για διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13-17 ετών και σε φυλάκιση 6 ετών σε κάθε μια από τις επτά κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού. Οι ποινές συντρέχουν, με μεγαλύτερη αυτή για τον βιασμό.

Το χρονικό του εφιάλτη της ανήλικης κοπέλας

Η ανήλικη έμεινε ορφανή από πατέρα όταν ήταν τριών χρονών. Όταν έγινε 14 ετών η μητέρα της είχε συνάψει δεσμό με τον δράστη, ο οποίος διέμενε στο σπίτι τους. Αρχικά, ξάπλωνε στον ίδιο καναπέ με την ανήλικη, την αγκάλιαζε και την χάιδευε δίνοντας την εντύπωση της επίδειξης πατρικής στοργής. 

Με τον χρόνο ο δράστης άρχισε να παρενοχλεί το κορίτσι μέχρι που κάποια στιγμή πέρασε τα χέρια του μέσα από το εσώρουχο της παρά την αντίδρασή της. Αν και ζήτησε συγνώμη και απολογήθηκε, μετά από λίγο καιρό συνέχισε να επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά, εκμεταλλευόμενος τις ώρες που απουσίαζε η μητέρα της ανήλικης από το σπίτι. Σε κάποια περίπτωση ενώ ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ μαζί της και έβλεπαν τηλεόραση την πίεσε να του κάνει στοματικό έρωτα. Η ανήλικη δεν θέλησε να πει τίποτα στη μητέρα της γιατί φοβόταν. Όταν έφτασε στην ηλικία των 17, ο πατριός της την βίασε.

Κατά την διάρκεια της παρενόχλησης της ανήλικης, ο δράστης άφησε έγκυο τη μητέρα της και γεννήθηκε ακόμα ένα παιδί. Όμως αργότερα έφυγε από το σπίτι και μετά από λίγο χρονικό διάστημα παντρεύτηκε άλλη γυναίκα με την οποία απέκτησε ακόμα ένα παιδί. 

Η ανήλικη με καθυστέρηση τριών περίπου ετών, όταν πια ήταν ενήλικη μετά από προτροπή του φίλου της και της μητέρας της έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, εξιστορώντας τα γεγονότα που βίωσε την περίοδο της συγκατοίκησης με τον δράστη. 

Πηγή: Πολίτης Κύπρου